Heb jij tips nodig voor het afvallen bij de billen, buik en benen?
19 april 2019 

Heb jij tips nodig voor het afvallen bij de billen, buik en benen?

Afvallen tips billen, buik en benen

Er zijn een aantal tips om af te vallen bij je billen, buik en benen. Het is erg moeilijk om plaatselijk vet te verliezen en je te focussen op één gedeelte van je lichaam. Als je aan het afvallen bent gaat dit geleidelijk en over je hele lichaam. Door af te vallen krijg je dus  automatisch slankere bovenbenen en minder buikvet.

Als het vet rondom je buik minder wordt, kun je wel je buikspieren trainen, zodat deze zichtbaarder worden. Hoe minder buikvet je hebt, hoe kleiner het risico op ernstige chronische ziekten wordt. Je kunt ook je beenspieren trainen om slankere benen te krijgen.

Afro-Amerikaans, blij, blijdschap

Inhoudsopgave

    1. Je lichaam
    2. Tips afvallen bij de benen
    3. Tipsafvallenbijdebuik
    4. Tips afvallen bij de billen

Je lichaam

Elk lichaam is anders. Dit komt door allerlei factoren zoals je afkomst, geslacht en je leeftijd. Als je een gezond gewicht hebt, is je buikomtrek ook goed. Dan hoef je niet af te vallen voor je gezondheid. Als je teveel of op een verkeerde manier afvalt, heb je kans op vitaminetekorten.

Tips afvallen bij de benen

Een hoog oestrogeengehalte zorgt voor meer vetmassa op je benen en een toename van cellulite. Door beweging worden de doorbloeding en de spierfunctie in de benen gestimuleerd, waardoor vocht makkelijker kan worden afgevoerd.

Vooral intervaltraining met een hoge intensiteit is een erg effectieve manier om snel vet te verbranden. Als je 20 minuten intensief met de Kettlebell traint, verbrand je meer dan wanneer je een uur lang in de sportschool gaat hardlopen of gewichtheffen.

Je kunt ook je lichaam laten analyseren door een expert om erachter te komen welk hormoon uit balans is. Als je dit weet kun je aan de slag met de juiste voedingsmiddelen, superfoods, supplementen of leefstijladviezen. Dit is dus handig om te bepalen welke stappen je het beste kunt ondernemen.

bijpassen, broodmager, close-up

Tips afvallen bij de buik

Veel buikvet is niet mooi en brengt veel gezondheidsrisico’s met zich mee. Bij je buik wordt als eerste vet opgeslagen, maar gaat het helaas ook als laatste weg. Om buikvet te verbranden is het belangrijk dat je een regelmatig eetpatroon hebt.

Om af te vallen bij de buik moet je ontbijten met eiwitten, gezonde vetten eten, korte hoge intensiteit training doen, langdurige stress vermijden, spinazie eten of drinken, meer water en thee drinken en geen ontbijtgranen of vruchtensappen gebruiken.

 

Tips afvallen bij de billen

Een makkelijke manier om je billen te trainen is om zo vaak mogelijk de trap te nemen. Het beste is om daarbij steeds een tree over te slaan. Loop een paar keer op en neer tot je je bilspieren voelt werken. Neem dan een korte pauze en doe het nog een keer.

Door squats krijg je strakke en ronde billen. Als je dit nog nooit hebt gedaan, kun je oefenen door een stok je schouders te leggen. Zak door je knieën tot je een hoek hebt van 90 graden. Door je bilspieren regelmatig aan te spannen train je ook al je billen. Door deze oefening alleen zul je geen groot resultaat zien, maar het helpt wel mee.

 

lisa kudrow 90s movies GIF

Heb jij iets aan deze tips gehad, maar wil jij nog slanker worden?

Dan is ons e-book vol recepten en gezonde menu’s iets voor jou!

Over de schrijver
Reactie plaatsen