Weet jij wat het montignac-dieet is?
19 april 2019 

Weet jij wat het montignac-dieet is?

Het Montignac-dieet

Het Montignac-dieet is een methode die in de jaren ‘90 werd gebruikt om af te vallen zonder op calorieën te letten. Het is een afvalmethode waarbij de glycemische index van koolhydraten belangrijk is.

De regels van de Motignac methode:

  • Het is onnodig om op calorieën te letten.
  • Maaltijden moeten over de hele dag gezien evenwichtig zijn.
  • Koolhydraten en vetten moeten niet samen gegeten worden, bijvoorbeeld geen pasta met roomsaus.
  • De hoeveelheid voedingsvezels in je voeding moet groot zijn.
  • ‘Slechte’ koolhydraten, zoals in suiker en aardappelen, moeten worden gemeden. In plaats daarvan moeten ‘goede’ koolhydraten worden gegeten, zoals fruit en volkorenproducten.
  • Niet te veel vetten eten. Eet je toch vet, neem dan de ‘goede’ vetten, zoals onverzadigde vetten en omega 3-vetzuren.

Het Montignac-dieet

Het Montignac-dieet bestaat uit verschillende fases. In de eerste fase hou je je strikt aan bovenstaande regels. Als je je streefgewicht hebt bereikt, kun je door naar de tweede fase. Deze fase is per persoon verschillend en hangt af van je gewicht en lichaamsbouw. Fase twee is eigenlijk geen dieet meer, maar je blijft de regels op een minder strenge manier toepassen. Alles is nu toegestaan.  

Met het Montignac-dieet kun je afvallen, maar het is ook bedoeld voor een gezondere levensstijl. Montignac onderscheidt toegestane ‘goede’ koolhydraten, met een GI lager dan 50 en niet-toegestane ‘slechte’ koolhydraten met een GI boven de 50. Tijdens het Montignac-dieet eet je koolhydraten en vetten altijd apart.

Doordat je een aantal dingen niet mag eten of niet in combinatie met elkaar mag eten, ga je vanzelf minder eten en val je af. Je moet veel groente, fruit, peulvruchten en volkorenproducten eten en de hoeveelheid verzadigde vetten in je voeding beperken. Op korte termijn leidt deze methode tot gewichtsverlies, doordat de voeding minder calorieën bevat dan je lichaam nodig heeft.

diet wink GIF by jethroames

Heb jij hulp nodig bij eetschema’s?

Dan is het e-book van Beste Dieet iets voor jou!

Over de schrijver
Reactie plaatsen