Welke recepten kun je gebruiken bij het crash dieet?
02 mei 2019 

Welke recepten kun je gebruiken bij het crash dieet?

Voor een crash dieet zijn verschillende recepten. Een crashdieet is een dieet dat veel minder calorieën bevat dan normale voeding en ook veel minder dan je lichaam dagelijks nodig heeft. Het doel van een crashdieet is om in korte tijd veel vetmassa kwijt te raken en zo af te vallen.

Met een crashdieet kun je veel kilo’s per week afvallen, omdat je veel minder eet dan je nodig hebt. Je kunt van een crashdieet spreken als je minder dan 1500 calorieën per dag eet. Bij een crashdieet krijg je 500 tot 1500 calorieën binnen per dag. Je gebruikt een crashdieet dus om in een korte periode veel af te vallen. Als je zo’n dieet te lang doet is dat niet gezond.

Als je de gewenste kilo’s afgevallen bent, moet je stoppen met het dieet en beginnen met een gewone gezonde levensstijl. Een crashdieet moet je ook alleen volgen als je gezondheid goed is. De meest bekende crashdiëten zijn het soepdieet, fruitdieet, dukandieet, yoghurtdieet, ziekenhuisdieet en het sapdieet. Voor elk van deze diëten zijn er verschillende recepten.

Als je bijvoorbeeld 5 kilo in 5 dagen af wilt vallen kun je een crashdieet volgen. Dit is de enige soort dieet waarbij dit mogelijk is. Het volgen van een crashdieet kan handig zijn als je een speciale gelegenheid hebt, zoals een bruiloft of een feestje. De calorieën die je binnenkrijgt haal je bij zo’n dieet bijvoorbeeld uit sapjes, crackers en salades. Het ontbijt wordt hierbij vaak overgeslagen.

Op de dagen dat je het dieet volgt, ga je caloriearm voedsel eten. Je lichaam heeft elke dag een bepaalde hoeveelheid voedingsstoffen nodig, krijgt je die niet binnen via je voedsel, dan zal het vanzelf op zoek gaan naar een andere manier. Je lichaam zoekt dan brandstof en haalt dat uit vet en spiermassa, dat wordt afgebroken waardoor je gaat afvallen. Tijdens het dieet ga je vooral spiermassa en vocht verliezen, omdat dit voor je lichaam makkelijker en sneller te verbranden is dan vet.

go on yes GIF

Heb jij recepten nodig? Dan is het book van Beste Dieet iets voor jou!

Over de schrijver
Reactie plaatsen