Gezonde tussendoortjes voor als je wilt afvallen
02 mei 2019 

Gezonde tussendoortjes voor als je wilt afvallen

Wat zijn gezonde tussendoortjes?

Veel mensen vinden het lastig om gezonde tussendoortjes te kiezen als ze willen afvallen. Afvallen moet je om de juiste redenen doen. Gewicht verliezen bestaat voor 80% uit minder en anders eten en voor 20% uit beweging. Afvallen doe je door gezond en gevarieerd te eten. Nadat je de gewenste kilo’s kwijt bent, moet je de balans weten te vinden.

Van gezonde tussendoortjes wordt je niet dik. Gezonde tussendoortjes zorgen er juist voor dat je sneller afvalt en dat je gewicht onder controle blijft. Door gezonde tussendoortjes blijft de vetverbranding ook gedurende de dag op gang. Gezonde tussendoortjes mag je altijd eten.

ice cream binge GIF by Laff Mobb’s Laff Tracks

Gezonde tussendoortjes:

1 Gemengde ongebrande noten

Noten zijn erg voedzaam en vullend. Noten kunnen je helpen bij het afvallen als je ze met mate eet. In noten zitten veel gezonde vetten, eiwitten en vezels. In dertig gram gemengde ongebrande noten zitten ongeveer honderdtachtig calorieën.

2 Kwark

Magere kwark is een verantwoord tussendoortje. In magere kwark zitten veel eiwitten, weinig calorieën en weinig vet. Magere kwark is bijvoorbeeld erg goed als je een koolhydraatarm dieet volgt. Kwark helpt ook bij het herstel van je spieren.

3 Bananenpannenkoekjes

Bananenpannenkoekjes duren iets langer om te maken dan andere tussendoortjes, maar ze zijn wel erg goed voor je. Ook de eieren die er in zitten zijn erg goed voor je. Als je een ei met een geprakte banaan en wat kaneel mixt en dat bakt in een beetje olie, heb je al een  bananenpannenkoekje.

4 Rijstwafels zijn makkelijk mee te nemen en kun je de hele dag door eten. Rijstwafels bevatten niet veel voedingsstoffen, maar zijn wel erg laag in calorieën. Je kunt er eindeloos mee variëren.

5 Geroosterde kikkererwten

Kikkererwten zijn erg gezond en kunnen helpen bij het afvallen, omdat ze vol zitten met eiwitten en vitamine-B. Droge kikkererwten zijn niet lekker om te eten, daarom moet je ze eerst roosteren. Als je er daarna een beetje kaneel en honing op doet, zijn ze erg lekker en gezond.

Heb jij recepten nodig voor gezonde tussendoortjes?

Dan is het boek van Beste Dieet iets voor jou!

Over de schrijver
Reactie plaatsen