Drie dagen tonijn dieet

Hoe werkt het drie dagen dieet?

Dit dieet volg je drie dagen. Neem per dag 6 gelijke porties tonijn. Eén portie per 2,5 – 3 uur.

Water is ook zeker belangrijk in het drie dagen dieet. Drink zoveel mogelijk water, minimaal 3 à 4 liter water per dag. Waarom? Water vult de maag en zorgt ervoor dat je geen last krijgt van een hongerig gevoel. Voor water drinken geldt geen limiet. Ook zijn vitaminen belangrijk, neem daarom 2 keer per dag aanvullende vitaminen. Dit is belangrijk omdat je via dit dieet weinig vitaminen binnen krijgt.

  • Je hebt minstens 3 gram proteïne nodig per kilogram gewicht. Tonijn is hiervoor uitstekend geschikt, omdat het 26 gram proteïne bevat per 100 gram tonijn. Gebruik de volgende formule om de hoeveelheid te berekenen:

(lichaamsgewicht * 3 * 100) / (6 * 26) = lichaamsgewicht * 300 / 156 = 1 portie tonijn (in gram)

Advies

Dit dieet moet je niet zien als eenvoudig, maar hoe zwaarder het dieet, des te beter de beloning zal zijn. Beginners kunnen het beste met het drie dagen dieet beginnen op een vrijdag. Waarom? Vrijdag is de laatste dag van de werkweek en je kunt het dieet vervolgens 2 dagen volgen voordat je weer gaat werken. Dit is handig omdat het moeilijk is de regelmatige voedselinname voor dit dieet te regelen tijdens een normale werkdag, omdat je dan meestal 4 uur werkt voordat je pauze hebt.

Een 2-daags dieet is minder zwaar als een 3-daags of 4-daags dieet. Voor beginners is dit dan ook aan te raden. Als je het 2-daagse dieet goed kunt volhouden, kun je het dieet eventueel met één of twee dagen verlengen.

Vergeet niet; houd je sterk! Pas op voor verboden voedsel. Ook zal je energie wegzakken gedurende de eerste dag. Je kunt je daardoor zwak gaan voelen. Dat is het moment dat je jezelf streng toe moet spreken om vol te houden! Je lichaam zal zich snel aanpassen, je energie en je kracht zullen terug komen.

Meest gestelde vragen over tonijn

Wat is tonijn precies?

In tegenstelling tot veel andere magere vissoorten heeft tonijn geen wit vlees, maar rood. Dit zijn de rode spieren van de tonijn. De rode spieren bevatten weinig vetten en dus ook minder omega-3 vetten. Tonijn is een magere vis, maar is wel rijk aan eiwitten.

Wat maakt tonijn gezond?

Het eiwit in tonijn bevat alle aminozuren en is hierdoor een goede bron van eiwit. Eiwitten heb je nodig voor je spieropbouw en -ontwikkeling. Ook bevat tonijn goede vetten die ons lichaam nodig heeft. Tonijn bevat net als andere vissoorten omega-3. En alsof dat nog niet genoeg reden is om voor tonijn te kiezen, bevat deze vis ook nog eens belangrijke vitaminen en mineralen.

Wat is  het verschil tussen verse tonijn en tonijn uit blik?

Tonijn in blik kun je kopen op waterbasis of op oliebasis. De tonijn op oliebasis bevat meer calorieën dan tonijn op waterbasis. Tonijn in blik op waterbasis is net zo gezond als een verse moot tonijn van de visboer. Sterker nog, het bevat meer eiwitten dan verse tonijn.

Over de schrijver
Reactie plaatsen